سه‌شنبه , 10 دسامبر 2024
دوره گرامر

معرفی سطح های زبان انگلیسی به ترتیب استاندارد CEFR

سطح های زبان انگلیسی براساس استاندار معتبر اروپایی CEFR (Common European Framework of Reference for Language) تعیین شده‌اند. این سطح‌بندی را می‌توان کاربردی‌ترین روش برای تعیین سطح زبان‌آموزان دانست.

به‌طور کلی تعیین سطح در زبان انگلیسی اهمیت ویژه‌ای دارد. اینکه بخواهید در کلاس‌های جدیدی شرکت کنید که از سطح شما بالاتر یا پایین‌تر باشند می‌تواند بر میزان یادگیری و علاقه‌مندی شما به زبان تاثیر معکوس بگذارد.

اگر به‌تازگی قصد یادگیری زبان انگلیسی را دارید یا از قبل در دوره‌های کوتاهی شرکت کردید و می‌خواهید برای آزمون خاصی آماده شوید لازم است پیش از هر اقدامی سطح‌های زبان را بشناسید و با توجه به آنها میزان مهارت خود را تشخیص دهید. برای آگاهی از این موارد تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

اهمیت تعیین سطح های زبان انگلیسی

هر زبان‌آموز پیش از شروع یادگیری زبان باید سطح خود را بداند. در غیر این صورت ممکن است در کلاس‌هایی شرکت کند که برای او بسیار راحت، خسته‌کننده و حوصله‌سربر هستند. در نتیجه تمایلی به شرکت در کلاس‌ها نخواهد داشت.

از طرف دیگر عکس این قضیه نیز وجود دارد. یعنی سطح کلاس در حدی برای زبا‌ن‌آموز مشکل و سخت خواهد بود که تمام علاقه خود را برای یادگیری زبان از دست می‌دهد. البته این مورد تنها اهمیت تعیین سطح نیست.

افراد در هر زمان و به‌دلایل مختلف نیاز به شرکت در آزمون‌های متفاوت زبان دارند. زمانی که یک شخص نسبت به سطح خود آگاه باشد می‌تواند با برنامه‌ریزی دقیق‌تری خود را برای شرکت در آزمون آماده کند و در نتیجه احتمال کسب موفقیت نیز افزایش می‌یابد.

معرفی کامل سطح های زبان انگلیسی

سطح‌های زبان انگلیسی براساس استاندارد اروپایی CEFR تعیین می‌شوند و هدف آنها مشخص کردن میزان تسلط افراد بر مهارت‌های مختلف زبان است. این استاندارها در تمام دنیا مورد استفاده قرار می‌گیرند.

دسته‌بندی اصلی این سطوح به 3 صورت مبتدی، متوسط و پیشرفته بوده و در تقسیم‌بندی کوچک‌تر شاهد 6 سطح مختلف از A1 تا C2 هستیم. هر کدام از این تقسیم‌بندی‌ها نشان‌دهنده میزان مهارت خاصی هستند. سطح های زبان انگلیسی به ترتیب شامل موارد زیر است:

  • سطح مبتدی A1 (Elementary)
  • سطح مبتدیA2 (Pre-Intermediate)
  • سطح متوسطه B1 (Intermediate)
  • سطح متوسطه B2 (Upper-Intermediate)
  • سطح پیشرفته C1 (Advanced)
  • سطح پیشرفته C2 (Proficiency)

سطح A1 یا مبتدی (Elementary)

افرادی تاکنون در هیچ‌گونه کلاس آموزش زبان شرکت نکردند و مهارتی در هیچ‌کدام از بخش‌های مختلف زبان مانند ردینگ، لیسنینگ یا دیگر مهارت‌ها ندارد باید به‌صورت پایه و از سطح مبتدی A1 شروع کنند.

البته افرادی که آشنایی کمی با زبان دارند یا برای مدت‌های طولانی از مهارت‌های ابتدایی خود استفاده نکردند به‌گونه‌ای که اطلاعات مهم در ذهن آنها نمانده نیز باید از سطح‌های مبتدی، زبان انگلیسی را دوباره شروع کنند.

در پایان این سطح از زبان فرد می‌تواند اصطلاحات عامیانه و ساده‌ای را که در مکالمات روزمره کاربردی هستند به‌کار ببرد. همچنین زبان‌آموز باید تا حد امکان بدون ایراد خود را معرفی کند. در این مرحله صحبت به انگلیسی کاملا آرام خواهد بود و فرد نباید بابت این موضوع نگران باشد.

از دیگر مهارت‌های آموزشی در این سطح می‌توان به پرسیدن سوالاتی در رابطه با شغل، محل زندگی، دوستان و موارد ساده‌ و ابتدایی اشاره کرد. به‌طور کلی افراد می‌توانند ارتباط ساده‌ای با دیگران برقرار کنند.

سطح A2 یا متوسط رو به پایین (Pre-Intermediate)

افرادی که می‌خواهند از سطح مبتدی به دوره متوسطه راه پیدا کنند باید حتما با موفقیت دوره A2 را نیز پشت سر بگذارند. در واقع این سطح مکمل A1 است و مهارت زبان‌آموز را تا حد زیادی افزایش می‌دهد.

با توجه به مهارت سطح های زبان انگلیسی باید گفت زمانی که فرد باموفقیت این دوره را به پایان می‌رساند می‌تواند در کنار درک مکالمات روزمره، ‌به‌ گفت‌وگوهای دیگران نیز ملحق شود.

همچنین فرد می‌تواند اطلاعات مربوط به گذشته خود یا اعضای خانواده و دوستانش را با دیگران در میان بگذارد. به‌طور کلی از مهارت‌ها و اطلاعاتی که در پایان این سطح زبان‌آموز می‌تواند در رابطه‌ با آنها سخن گوید باید به خرید، شغل، اطلاعات اعضای خانواده، اطلاعات شخصی و موقعیت جغرافیایی اشاره کرد.

سطح B1 یا متوسط (Intermediate)

این دوره نیز مانند سطوح مبتدی دارای 2 بخش است و فرد تنها زمانی می‌تواند وارد دوره پیشرفته شود که با موفقیت آنها را پشت سر بگذارد. اما افراد در این سطح های زبان انگلیسی چه مهارت‌هایی کسب می‌کنند؟

زبان‌آموز پیش از گذراندن این سطح مهم‌ترین اصطلاحات کاربردی را یاد می‌گیرد و می‌تواند به‌راحتی نیازهای اولیه خود را برطرف کند. اما این موضوع نباید باعث شود شما به‌فکر شرکت در آزمون‌های بین‌المللی بیفتید. چراکه هنوز دوره‌های اصلی باقی مانده‌اند.

با اتمام سطح B1 اگر قصد سفر به کشورهای انگلیسی‌زبان را داشته باشید به‌راحتی می‌توانید با افراد آن کشور ارتباط برقرار کرده و نیازهای پایه خود را برطرف کنید. افرادی که مدام در سفرهای توریستی هستند باید حداقل تا این سطح آموزش ببینند و مهارت‌های لازم را کسب کنند.

زبان‌آموز در سطح های زبان انگلیسی می‌تواند مهارت‌های چهارگانه را تقویت کند. در این سطح فرد با توجه به آموزش‌های مختلف، توانایی نوشتن به انگلیسی در رابطه ‌با موضوعات موردعلاقه خود را کسب خواهد کرد.

نوشتن در این سطح ساده است اما باید کاملا با معنی باشد. همچنین فرد باید بتواند در رابطه با محیط پیرامون خود یا ایده‌هایی که در سر دارد با دیگران صحبت کند. زبان‌آموز با ورود به مکان‌هایی مانند محیط کار یا مدارس می‌تواند به‌راحتی با دیگران ارتباط برقرار کرده و از موضوعات مختلف سخن بگوید.

سطح B2 یا متوسط رو به بالا (Upper-Intermediate)

همان‌طور که A2 را تکمیل‌کننده A1 دانستیم باید گفت B2 نیز مکمل B1 است و همه افرادی که می‌خواهند در دوره متوسطه مهارت‌های لازم را به‌دست بیاورند باید در این سطح شرکت کنند.

اگر زبان‌آموز تاکنون می‌توانست تنها متن‌های ساده در رابطه با موضوعات مورد علاقه خود را بنویسد پس از شرکت در این دوره می‌تواند وارد دنیای متن‌های پیچیده شود و علاوه‌بر گوش دادن به سخنرانی‌های مختلف، به‌راحتی متنی در رابطه با موضوع آن بنویسد.

به‌طور کلی اگر زبان‌آموز تمرکز خود را به یادگیری اختصاص دهد می‌تواند در بحث‌های علمی و تخصصی مختلف نیز شرکت کند. همچنین درکنار درک نوشتن متون، سخنرانی‌هایی که تا حدودی پیچیده هستند نیز برای او آسان خواهد شد.

در تمام سطح های زبان انگلیسی سعی شده مهارت‌های مختلف در کنار هم رشد کنند. به همین دلیل نیز با پایا‌ن یافتن سطح B2 فرد نه‌فقط در نوشتن بلکه در حرف زدن (Speaking) نیز مهارت خوبی به‌دست می‌آورد.

زبان‌‌آموز با اتمام دوره متوسطه می‌تواند به‌راحتی در مکالمات روزمره زبان انگلسیی شرکت کند و با مهارت کافی موضوعات مختلف را درک کرده و پاسخ مناسبی بدهد. همچنین نحوه صحبت کردن در این زمان باید به‌صورت روان و کاملا قابل فهم باشد.

دیگر توانا‌یی مهمی که در سطوح مختلف زبان انگلیسی به آن پرداخته می‌شود رایتنیگ است. شما تا سطح B1 می‌توانید در رابطه با موضوعات خاص و مورد علاقه خود بنویسید اما با اتمام دوره B2 نوشتن در رابطه با موضوعات پیچیده به‌همراه جزئیات نیز راحت می‌شود.

از دیگر توانایی‌های این دوره باید به درک کامل متون، مصاحبه‌ها یا سخنرانی‌ها اشاره کرد به‌گونه‌ای که شخص حتی می‌تواند در رابطه با موضوع نظر منفی یا مثبت خود را با ذکر دلیل اعلام کند. وقتی این مهارت را در خود دیدید یعنی درک شما از زبان انگلیسی افزایش یافته و قدرت مکالمه در رابطه با موضوعات مختلف را دارید.

سطح C1 یا پیشرفته (Advanced)

وقتی در صحبت کردن و نوشتن به مهارت‌های لازم دست یافتید زمان آن رسیده که با شرکت در سطح های زبان انگلیسی پیشرفته به تقویت مهارت‌های خود بپردازید. این مرحله معمولا برای افرادی که قصد شرکت در آزمون‌های بین‌المللی مانند تافل یا آیلتس را دارند مناسب است.

لازم به ذکر است در تمام سطوح مختلف زبان انگلیسی در کنار صحبت کردن و نوشتن به تقویت مهارت‌ گوش دادن و خواندن نیز اهمیت داده می‌شود. زبان‌آموز با رسیدن به دوره پیشرفته باید مهارت‌های چهارگانه خود را به‌طور کامل تقویت کند.

زمانی که شخص با تلاش و پشتکار بتواند سطح C1 را به‌اتمام برساند تسلط بسیار زیادی در بیان جملات خواهد داشت و می‌تواند به‌راحتی با افراد انگلیسی‌زبان در حوزه‌های مختلف عمومی و حتی تخصصی صحبت کند.

همچنین در این زمان فرد با اصطلاحات عامیانه که معنی خاصی دارند اما می‌توان از آنها در مکالمات روزمره با هدفی دیگر استفاده کرد آشنایی کاملی خواهد داشت و در حین صحبت می‌تواند با توجه به منظور خود از آنها استفاده کند.

زبان‌آموز در پایان دوره C1 باید توانایی درک جملات و انتخاب پاسخی مناسب و با معنی در کوتاه‌ترین زمان را داشته باشد. این مورد معمولا زمانی اتفاق میفتند که فرد بتواند به انگلیسی فکر کند.

در پایان دوره C1 فرد باید در نوشتن متنون پیچیده با ساختاری درست از نظر گرامر و حتی نگارش مهارت کافی داشته باشد. ضمن اینکه شرکت در مکالمات انگلیسی آکادمیک، اجتماعی و تخصصی برای او راحت خواهد بود.

سطح C2 یا فوق پیشرفته (Proficiency)

زمانی که شما تمام سطح های زبان انگلیسی را به‌خوبی یاد گرفتید باید به تقویت مهارت‌های آموخته‌شده بپردازید. در پایان دوره C1 فرد می‌تواند به‌خوبی صحبت کند، بخواند و حرف بزند اما لازم است تمام این موارد به‌صورت تخصصی تمرین شوند.

با پایان دوره C2 نیز زبان‌آموز باید مفاهیم مختلف را در لحظه و مانند زبان مادری خود درک کند تا بتواند بدون مکث، پاسخ مناسبی ارائه دهد. همچین شخص باید توانایی لازم برای بیان خلاصه‌ای از آنچه که خوانده یا شنیده داشته باشد.

اگر فرد یادگیری سطح های زبان انگلیسی به ترتیب و با تلاش مستمر را در برنامه خود قرار دهد در پایان دوره C2 مهارت او در زمینه‌های مختلف تا حدی زیاد می‌شود که برخی گمان می‌کنند فرد ساکن کشوری انگلیسی‌زبان است.

افراد پرتلاش با رسیدن به سطح C2 تنها باید مهارت‌های مختلف را به‌صورت تخصصی تقویت کنند تا بتوانند مطالب و سخنرانی‌های پیچیده از نظر علمی یا قواعدی را به‌طور کامل متوجه شوند. همچینن این افراد معمولا می‌توانند تمام اصطلاحات عامیانه زبان را به‌خوبی و در بهترین جایگاه استفاده کنند.

رسیدن به این سطح تنها برای افرادی امکان‌پذیر است که در این راه تمام تلاش خود را به‌کار گیرند. اگر بتوانید انگلیسی را به‌بخشی از روزمرگی خود تبدیل کنید قطعا در پایان، نتایج رضایت‌بخشی کسب خواهید کرد.

البته برای شرکت در سطح های زبان انگلیسی لازم است ابتدا سطح خود را مشخص کنید تا دچار مشکلاتی مانند سخت بودن دوره یا آسانی بیش از حد آن که دل‌زدگی زبان‌آموز را به‌همراه دارد نشوید.

تعیین سطح زبان چگونه انجام می‌شود؟

یکی از راه‌های اساسی برای تعیین سطح زبان، شرکت در آزمون‌های بین‌المللی زبان است. با این روش فرد پس از نگاه به نمره می‌تواند سطح تقریبی و میزان مهارت خود را تشخیص دهد. اما این روش هزینه بالایی به‌همراه دارد.

البته راه‌های دیگری نیز هست که مدرسان از طریق آنها می‌توانند تا حدودی سطح زبان‌آموز را تعیین کنند و با این کار فرد دیگر نیازی به پرداخت هزینه‌های بالا برای تعیین سطح زبان خود نخواهد داشت.

یکی از کاربردی‌ترین روش‌ها مصاحبه حضوری با مدرس است که در آن معمولا سوالاتی در رابطه با اطلاعات شخصی پرسیده می‌شود یا به‌طور کلی مصاحبه‌کننده می‌خواهد خودتان را معرفی کنید.

همچنین در این زمان باید اطلاعاتی در رابطه با گذشته خانواده، دوستان، علاقه‌مندی‌ها رویاها و اهدافتان ارائه دهید تا مدرس بتواند تشخیص دهد میزان مهارت شما در مهارت‌های مختلف چقدر است.

راه دیگری که برای تعیین سطح زبان انگلیسی وجود دارد شرکت در آزمون‌های رایگان است. با کمک این روش افراد در هر شهری که باشند بدون نیاز به مراجعه حضوری می‌توانند سطح خود را در کوتاه‌ترین زمان تعیین کنند.

همچنین در این شرایط شخص دیگر استرس مراجعه حضوری را ندارد و با تمرکز کامل روی سوال‌ها می‌تواند از میزان دقیق مهارت‌های خود اطلاع باید. شرایط آزمون همچنین فرد را برای شرکت در آزمون‌های بین‌المللی مانند آیلتس و تافل آماده می‌کند.

جمع‌بندی

پیش از شرکت در دوره‌های زبان باید سطح های زبان انگلیسی را بشناسید و با تعیین سطح خود دوره مناسبی را انتخاب کنید. افرادی که به این موضوع اهمیت نمی‌دهند معمولا با مشکلاتی مانند سختی یا آسانی بیش از حد کلاس مواجه می‌شوند که بسیار آزاردهنده است.

سطح‌های زبان با توجه به استاندارد اروپایی CEFR مشخص می‌شوند و این استاندارد در کل دنیا مورد استفاده قرار می‌گیرد. اگر بخواهیم این سطوح را در تقسیم‌بندی‌های کوچک آن معرفی کنیم باید گفت شامل A1، A2، B1، B2، C1 و C2 است.

همچنین این سطح در دسته‌بندی بزرگ‌تر به سطوح مبتدی، متوسطه و پیشرفته تقسیم می‌شود. هر کدام از این دوره‌ها میزان مهارت‌ مختلفی برای فرد به‌وجود می‌آورند و در پایان زبان‌آموز می‌تواند مانند یک شخص انگلیسی‌زبان صحبت کند.

 

مطالب مرتبط:

رمان برای تقویت زبان انگلیسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *